ניתן לקבוע פגישות בקליניקה וגם בזום

תזונה לקנדידה – סקירה

כל מי שחווה הפרעות הקשורות אל הקנדידה יודע כי מדובר במצב לא נעים בלשון המעטה.

פטריית הקנדידה עלולה לצאת מאיזון בשל מגוון של סיבות, אך כדי לטפל בה כמוח שצריך, להחזיר אותה למצב הרגיל ולשמור על האיזון בגוף יש לנקוט במספר צעדים חשובים. במאמר זה נסביר לכם מהי תזונה לקנדידה ומהי תרומתה אל המצב.
קנדידה היא פטריה ממשפחת השמרים. שמר חי על סוכר. בעבר התזונה האנושית הכילה מעט מאד פחמימות. כ 10 אחוז התזונה. בימינו אנשים ניזונים מתזונה בת כ 60-70% פחמימות. מאכל התאוה של הקנדידה.
הקנדידה גם מפרישה מולקולות המגרות את מרכז הרעב בהיפוטלמוס וגורמת לנשא לצרוך פחמימות ביתר.

מה גורם לבעיות הקשורות אל הקנדידה

במצב הרגיל והאידיאלי, הגוף שלנו מחזיק בתוך מערכת העיכול מגוון של חיידקים טובים. החיידקים הטובים מונעים שגשוג של מזהמים כולל הקנדידה. אך כאשר האיזון במערכת העיכול משתנה, הקנדידה עלולה להפוך למזיקה ומכאן נובע הצורך לטפל בה וליצור תנאים אידיאלים עבור השינוי החיובי שיבוצע בה. מצבים נפשיים ופיזיים של סטרס לאורך זמן, נטילת אנטיביוטיקה לאורך זמן, סטרואידים, שימוש בגלולות וכן תזונה שאינה מאוזנת יכולים להיות חלק מהגורמים לשיבוש באריזון של מערכת העיכול ויצירת בעיית הקנדידה.

איך נראים החיים יחד עם קנדידה?

כאשר הקנדידה מתחילה ליצור בעיות בגוף, התסמינים מצד אחד מאור ברורים ובולטים, ומצד שני ישנו אתגר בלהצביע באופן מובהק שהבעיה היא הקנדידה.

התסמינים יכולים להופיע בכל מערכות הגוף, ולכלול:

● תופעות בעור – כמו גרד, אודם ופריחה, אלרגיות.
● תופעות במערכת השרירים – כאבי שרירים, כאבי מפרק.
● תופעות במערכת העיכול – קשיי עיכול, עצירות, בטן נפוחה מאוד, עוויתות.
● כאבי ראש ואף מיגרנות חוזרות.
● עיניים צורבות והופעה של הפרעות ראייה.
● משיכת יתר לפחמימות.
● חיפוי לבן על הלשון.
ועוד, ועוד. קנדידה כאמור גורמת למגוון של תופעות וחשוב לשים לב לכולן ולדווח עליהן אל מול גורם מוסמך לטיפול במצבים שכאלו.

תזונה לקנדידה – מה חשוב לעשות

הגישה האלטרנטיבית והמשלימה אל קנדידה היא טיפול במצב הנוכחי בעזרת תזונה לקנדידה. הרפואה הטבעית דוגלת בכך שנבצע שינויים הדרגתיים, מבוקרים וכמובן ממקורות טבעיים בתזונה שלנו, ובעזרת כך נשפיע רבות על תפקודי הגוף שלנו באספקטים השונים של החיים. אילו מזונות חשוב לשלב כחלק מתהליך תזונה לקנדידה – מזונות עשירים בפרוביוטיקה, ללא סוכר וללא שמרים, מזונות דלים בגלוטן, או ללא גלוטן כלל, מזונות אנטי דלקתיים המקלים על העיכול, פירות וירקות רבים מעושרים בסיבים ובויטמינים רבים. הדגש הוא על הימנעות כוללת ממאכלים עשירים בסוכר ובפחמימות ריקות – משום שאלו מסייעים לקנדידה להתרבות ומחמירים את כל התסמינים. תזונה לקנדידה שמותאמת אישית תעזור לכם למצוא תחליפים מעולים.

תזונה לקנדידה עבור חיים טובים יותר

תזונה לקנדידה היא השלב הראשון שאתם יכולים לקחת בדרך אל חיים טובים יותר. חיים בריאים, בהם אתם פעילים, מסוגלים לבצע כל משימה יום-יומית, נהנים מזמן איכות עם האהובים עליכם, מאושרים וכמובן בתפקוד מלא בכל אספקט בחייכם. תזונה לקנדידה תעזור לכם להגיע אל המצב הזה בעזרת התמדה, דבקות במטרה, ומעקב אחר השלבים השונים שהיא מכילה בתוכה.

לסיכום

כאשר האיזון במערכת העיכול מופר, והחיידקים הטובים אינם יכולים לשמור עלינו מפני הקנדידה – הפטרייה מתרבה וגורמת לשלל בעיות במערכות שונות בגוף. תזונה לקנדידה תעזור לכם לחזור חזרה אל המצב הבריא והמאוזן שהייתם בו ולקבל חיים בריאים ללא כאבים ובעיות שכבר הפכו לשגרה שלכם.
בזיהום כבד יש לפגוע בקנדידה בעזרת תוספים כמו שמן הורגנו והשבת פרוביוטיקה למעי.

תוכן העניניים

זמינים עבורכם לכל שאלה

טיפול בזיהומי מערכת עיכול, הצרת הקפים וירידה במשקל, טיפולים בכאב, טיפולי הורמונים ועוד.

בעקבות המצב אפשר לקבוע פגישה מקצועית בזום